Élő vércsepp vizsgálat

 
 

 

élő vércsepp vizsgálat

az analízis elvégzésekor a szervezet pillanatnyi állapotát mutatja . Az élő vércsepp vizsgálat  egy megbízható állapotfelmérő vizsgálat, de nem orvos-diagnosztikai módszer. 
A  laboratóriumi vérvétel és az élő vércsepp analízis között az a különbség ,hogy az analízishez egy csepp perifériás vért veszünk le (ujjbegyből), amit nem festünk meg, mert a sejtek a festési (fixálási) eljárástól elpusztulnak-ettől élő vércsepp vizsgálat. A másik különbség az, hogy itt egy speciális, úgynevezett sötétlátóteres megvilágítással ellátott mikroszkóp segítségével vizsgáljuk az ujjbegyből vett élő vért. Láthatóvá válnak a vértesteknél és sejteknél sokkal kisebb alkotórészei is a vérplazmának. A vér minden élő komponense tisztán látható és egy speciális videókamera és monitor segítségével közösen megfigyelhető a páciens és az analízist végző személy számára is.  

A vizsgálat menete:

A vércseppet steril vérvételi lándzsát használva levesszük, tárgylemezre helyezzük, ami bekerül a speciális mikroszkópba. A mikroszkópban látható kép kivetíthető, így a páciens is láthatja azt, amit a vizsgáló.

 

Egyetlen csepp vér vizsgálatával megállapítható:

·         az anyagcsere állapota,

·         az emésztés és a felszívódás hatékonysága, zavara

·         a szervezet ásványi anyag-, vitaminhiánya

·         az érelmeszesedés, a trombózis kialakulásának korai jelei

·         egyes szervek (például a máj, a vese, a szív stb.) meggyengülése

·         az oxigénellátás aktuális állapota

·         a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, paraziták, gombák) jelenléte

·         a vérben történő salakanyag-felhalmozódás, nehézfém terhelés

·         a daganatos elváltozásokra utaló jelek

·         külső és belső mérgezőanyagok jelenléte

·         a sav-bázis háztartás eltolódása

A megfelelő tudással rendelkező orvos vagy természetgyógyász ezekből a jelekből olvasva felhívhatja a figyelmet korai stádiumú, esetleg még tünetmentes betegségekre, a szükséges táplálkozási, életmódbeli változtatásokra. Ezzel megelőzhetjük a komolyabb probléma kialakulását és visszaállíthatjuk szervezetünk egészséges egyensúlyát.


A teljes vizsgálat kb 20 percet vesz igénybe, a vizsgálat után részletesen ismerteti a vizsgáló a vérben látottakat, javaslatot tesz a kezelésekre, életmódbeli változtatásokra, ha az eredmény további orvosi vizsgálatot követel, javaslatot tesz különböző vizsgálatok elvégzésére.


Az ismételt élő vércsepp vizsgálat segítségével nyomon követhetjük és ellenőrizhetjük egészségi állapotunk alakulását, az ajánlott életmód változtatás(diéta , testmozgás ,táplálék kiegészítők stb.) hatékonyságát .

Mikor érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?

A betegség megelőzésének nagyon hatékony eszköze lehet a vércseppanalízis, ajánlott lenne a rendszeres évi állapotfelmérés részeként elvégeztetni. Hasznos lehet még, ha valaki emésztési problémákat, fáradékonyságot, gyakori fejfájást, bőrpanaszokat, mozgásszervi gondokat tapasztal. Ilyenkor ugyanis megerősítheti a betegség gyanúját vagy segíthet abban, hogy milyen típusú laboratóriumi vizsgálatokat célszerű elvégeztetni. Gyakori megfázás, krónikus gyulladás, túlzott salakanyag-felhalmozódás gyanúja esetén is ajánlott.

Az élő vércsepp vizsgálat nem helyettesíti a laboratóriumi vagy szakorvosi vizsgálatokat , terápiát!